joi, 11 aprilie 2013

Cuvânt înainte



Aceasta este o operă de ficţiune. Deşi acţiunea este plasată în Peninsula Coreea, timpul nu este bine determinat, iar ţările şi regii menţionaţi nu au existat niciodată, deci nu îi căutaţi prin cărţile de istorie. Apar câteva referinţe istorice - cu scopul de a arăta că faptele s-au petrecut după destrămarea regatului Goguryeo, dar înainte de formarea Joseon-ului - însă asta... doar într-o dimensiune paralelă, dacă ar fi posibil. 
Drept nume al familiei regale am folosit Wang - simbolic - fiindcă acest termen era folosit în istoria veche a Coreei pentru a desemna regii.
Nu am schimbat numele personajelor după modificarea statutului lor pentru a nu crea confuzii. Numele nu au fost alese conform uzanţelor limbii coreene, ci astfel încât să aibă câte un sens legat de firea sau aspectul respectivelor personaje. 
Imaginile folosite pentru ilustrare vor fi postate pe familii, nu în funcţie de momentul apariţiei personajelor în poveste.
Lectură plăcută!

2 comentarii:

  1. Super tare. initial am crezut ca e vreun serial nou. Iata, zic, in cate proiecte s-a bagat fata asta. Abia acum m-am dumirit despre ce e vorba. Succes. Stii ce-mi doresc? Sa vedem o kdrama dupa romanul tau! Multa bafta!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc.
      Nu exista nicio posibilitate sa se faca o kdrama dupa romanul meu.
      Oricum... Sa vedem mai intai daca te prinde actiunea. Ca si la seriale, primul capitol va fi mai greoi pentru ca se introduc personaje si trebuie sa te obisnuiesti cu ele.
      Romanul e gandit exact ca un serial: o succesiune de scene - actiune, foarte multe dialoguri... Nu am pus accent pe valoarea literara, am vrut sa fie aproape ca un scenariu.
      Sunt trei ani de cand scriu la roman si inca nu e terminat, asa ca o sa aflu finalul odata cu voi. ;)
      Vei gasi probabil destule clisee - lucru inevitabil, dupa ce am urmarit multe seriale. Totusi cred ca vei gasi si intorsaturi de situatii la care chiar sa nu te astepti...
      Eu nu postez seriale - nu ii fac concurenta lui Tase. :) Tot ce traduc va fi postat pe blogul lui. Cred ca se observa ca i-am trecut blogul (link) la Multumiri. Si pe pagina de Facebook. Imi poti scrie si acolo - e simplu: pagina se cheama tot Anahita Doce. Si putem oricand sa vorbim si pe chatul de facebook - asa cum am mai facut. :)
      Te pup, draga mea.

      Ștergere